Gdzie korzysta się z bemarów gastronomicznych?

Bemary to bardzo popularne urządzenia. Są praktyczne, więc korzysta się z nich w wielu miejscach. Gdzie najczęściej można je spotkać? Jak można je wykorzystać?

Restauracje
Bemary gastronomiczne są podstawowym wyposażeniem każdej restauracji. Niestety, ale w godzinach szczytu kucharz nie byłby w stanie na bieżąco wydawać wszystkich dań w prawidłowej temperaturze. Wielu gości dostawałoby swoje zamówienia po prostu zimne. W podgrzewaczach można umieścić zupy lub gotowane ziemniaki i warzywa. Nie trzeba wtedy myśleć o ich specjalnym przygotowywaniu do wydania, a jedynie wyłożyć je na talerz.

Imprezy okolicznościowe
Organizacja imprezy to ogromne wyzwanie logistyczne. Bardzo ciężko jest zadbać o zadowolenie gości. Jednak to oczywiste, że wszyscy oni muszą dostać swoje dania w bardzo krótkim czasie. Trudno wyobrazić sobie np. wesele, na którym jedna część sali siada do stołu, wtedy gdy druga już kończy jeść. Właśnie ten problem mogą rozwiązać bemary gastronomiczne (https://www.gastropuls.pl/urzadzenia/urzadzenia-grzewcze/bemary-gastronomiczne.html). Umożliwiają one podanie porcji wielu osobom równocześnie, czyli zwiększają wydajność kucharzy i kelnerów, którzy mogą przygotować się do serwowania jedzenia.

Eventy
Podgrzewacze mogą też służyć do serwowania potraw na różnego rodzaju evenatch bez obsługi kelnerskiej. Goście sami mogą podchodzić i nakładać sobie na talerz tyle, ile chcą. Jest to tzw. szwedzki stół. Rozwiązanie to sprawdza się na wielu rodzajach wydarzeń, bo pozwala na obniżenie ich kosztów. Po prostu potrzeba mniej pracowników do obsługi, a to oznacza realną oszczędność.