Regały gastronomiczne – zalety

Bardzo ważnym miejscem w restauracji jest sala, na której gromadzą się goście. Zaplecze gastronomiczne stanowi natomiast kulisy, gdzie przygotowywane są potrawy. Dlatego z tego właśnie powodu wyposażenie zaplecza w restauracjach powinno być odpowiednio przemyślane. Powinno być także estetyczne oraz wygodne dla pracowników kuchni. Regały gastronomiczne powinny znaleźć się w każdej restauracji – są bardzo przydatne i usprawniają pracę całego personelu.

Zalety regałów gastronomicznych

Regały metalowe do gastronomii ze sklepu gastronet24.pl idealnie sprawdzą się w magazynie restauracji – tam, gdzie przechowywana jest żywność. Najczęściej przechowuje się na nich warzywa, owoce, przyprawy, pieczywo czy napoje. Produkty, który potrzebują niskiej temperatury, na przykład mięso bądź ryby, przechowywane są w chłodni. Na specjalnych regałach na kółkach można przewozić naczynia do kuchni. Produkty odpowiednie posegregowane na półkach znacznie ułatwiają kontrolowanie stanu magazynu. Pozwoli to dowiedzieć się, jak dużo zużywa się surowców – dzięki temu zmniejszy lub zwiększy się zamówienia poszczególnych produktów gastronomicznych. Warto dodać, że dużo łatwiej można obliczyć stany magazynowe.

Regały gastronomiczne – rodzaje

Regał chromowany charakteryzuje się lśniącą powłoką, a sam materiał sprawia, że meble są dużo bardziej odporne na zużycie. Dodatkowo będą bardziej elegancko wyglądać. Tego typu regał stoi stabilnie na czterech nogach i posiada otwartą obudowę, dzięki czemu pracownicy kuchni będą wygodnie sięgać po potrzebne rzeczy.
Opcją z mniejszymi gabarytami są regały chromowane na kółkach, zawierające trzy półki, a także uchwyt. Dwa kółka posiadają specjalne hamulce zapobiegające przesuwaniu się regału. Idealnie będzie nadawał się do transportu naczyń bądź produktów z zaplecza magazynu. Regał chromowany na kółkach będzie nadawał się do każdej restauracji.